Forebyggelse er bedre end behandling

Det er altid bedre at forebygge end at behandle. For tandlægebehandlinger er dyre, og i slemme tilfælde kan de være ret så omfattende og langvarige.

Hos Tandlægehuset Grenaa mener vi, at forebyggelse er alfa og omega, og vi gør meget ud af at instruere vores patienter i korrekt mundhygiejne. Derfor har vi i det følgende indlæg valgt at sætte fokus på forebyggelse.

Husk mundhygiejnen

For de fleste kommer det næppe som en overraskelse, at to grundige tandbørstninger om dagen er det vigtigste grundlag for stærke tænder uden huller og sundt tandkød, som er fri for tandkødsbetændelse og parodontose.

Men det er ikke nok at børste tænderne – uanset hvor omhyggelig du er. For selvom de synlige overflader er rene, vil der altid gemme sig plak inde imellem tænderne og andre steder, hvor tandbørsten ikke kan nå. Derfor er det en rigtig god idé at supplere tandbørstningen med tandtråd eller andre redskaber, som kan komme ind og fjerne bakteriebelægninger og madrester de mere utilgængelige steder i munden.

Gå til tandlægen – mindst en gang om året

Ganske vist starter forebyggelsen hjemme i dit eget badeværelse, og du kommer langt med en grundig mundhygiejne. Men der kan stadig opstå tandsten i munden.

Tandstand er forkalkede bakterier, og de opstår meget hurtigt – ofte i løbet af få dage. Derfor skal du være ekstremt pernitten med den daglige rengøring af din mund, hvis du helt vil undgå dem. Dine tænder og tandkød har ikke godt af tandsten, og derfor er det vigtigt, at de ikke får lov at sidde for længe.

Desværre kan du ikke selv fjerne tandsten med tandbørsten. Derfor er det vigtigt, at du går til tandlægen mindst én gang om året for at få fjernet dem. Når du besøger vores klinik, vil vi give dine tænder et grundigt eftersyn og en tandrensning, så de bliver fri for tandsten, plak og misfarvninger. Desuden vil vi fortælle dig om, hvordan du holder dine tænder og dit tandkød fri for bakterier.

Hvis du vil vide mere

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål til forebyggelse. Hos Tandlægehuset Grenaa er det vores mål at give dig de bedste forudsætninger for et sundt tandsæt, og derfor tilbyder vi selvfølgelig også altid et godt råd med på vejen. Vi er erfarne behandlere, og vi har din tandsundhed i fokus. Vi optager løbende nye patienter, så vi hører også gerne fra dig, hvis du ønsker at være patient hos os.

×

Skriv til os
Får du ikke fat i os telefonisk, så udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Find vej

Menu