• Slide01

Tandkrone

En tandkrone er en slags hætte, som vi sætter ned over en revnet tand eller en tand med stor fyldning. Formålet med at påsætte en tandkrone er at styrke den resterende del af tanden, så funktion og oprindeligt udseende og form kan genetableres. Det er også være nødvendigt at pålime en krone efter en rodbehandling, for at holde sammen på den behandlede tand, da en rodbehandling har tendens til at svække tanden.

Behandling med tandkrone kræver en vis højde på den tilbageværende del af tanden, og derfor vil vi som regel ty til implantatbehandling eller andre løsninger, hvis en tand er revnet på langs. I de fleste tilfælde af tandtraumer- og skader vil det dog være muligt at genoprette tandens bidfunktion og æstetik med en tandkrone.

Behandling med tandkrone – konsultation og præparering i Grenå

Hos Tandlægehuset Grenaa bliver alle behandlinger udført som et samarbejde mellem patient og behandler, og derfor vil vi aldrig påbegynde en behandling med tandkrone uden først at informere dig om dine muligheder samt behandlingens omfang og udsigt.

Ved første konsultation vil vi tage et røntgenbillede, for at sikre os, at tandens rod er god nok til en tandkrone. Derefter slibes tanden til. Hele processen foregår naturligvis under lokalbedøvelse, så du ikke mærker nogen smerter.

Aftryk, montering og cementering

Tandlægehuset i Grenaa har en Trios scanner. Når tanden er præpareret, scanner vi tanden, der skal have en tandkrone på samt nabotænderne, så vi kan fremstille en tandkrone med en form, som ligner den på dine naturlige tænder. Herefter sender vi scannet til et dentallaboratorium, som fremstiller en tandkrone, der passer til den præparerede tand. Mens du venter på, at den endelige krone bliver færdig, udstyrer vi din tand med en midlertidig krone, så den er ikke udsat for yderligere beskadigelse i mellemtiden.

Ved dit næste besøg sætter vi den færdige tandkrone fast på din tand og sikrer os, at farve, funktion og form er tilfredsstillende. Når du er tilfreds, cementerer vi tandkronen, og din tand er klar til brug.

Holdbarhed og vedligeholdelse

En tandkrone har som regel en holdbarhed på 10-15 år. Det er dog afgørende, at du vedligeholder den med god mundhygiejne – akkurat som du gør med dine egne tænder. Ligeledes er det vigtigt, at du besøger vores klinik i Grenå regelmæssigt, så vi kan sikre os, at såvel naturlige tænder som tandkrone vedligeholdes, så cariesangreb og tandsygdomme undgås.

×

Ring op

Skriv til os
Får du ikke fat i os telefonisk, så udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Find vej

Menu