• Slide01

Tandbroer

Tandbroer er kunstige tænder, som har til formål at erstatte en eller flere naturlige tænder. I modsætning til en krone, som vi sætter direkte fast på den tilbageværende del af den oprindelige tand, hæfter vi ved en behandling med tandbroer kroner fast på nabotænderne, som holder broen på plads. Tandbroer består af “bropiller” – de kroner, vi sætter fast på de omkringliggende tænder – og et mellemled, som dækker det mellemrum, som den mistede tand har efterladt.

De fleste patienter med en eller flere mistede tænder er egnede til behandling med tandbroer, og en bro kan således erstatte alt fra én mistet tand til op til 14 tænder i både over- og undermunden. Det vil dog altid være nødvendigt, at der er tilbageværende, sunde tænder i den del af munden hvor broen skal sidde, for at kunne etablere et fæstne.

Behandling med tandbroer i vores klinik i Grenå

I vores klinik i Grenå vægter vi dialog og samarbejde med patienterne højt. Derfor vil vi altid orientere dig om fordele og ulemper ved behandling med tandbroer på forhånd og give dig et fuldt overblik over behandlingens omfang.

Når vi i fællesskab har besluttet, at en bro er det rette valg, vil vi lægge en lokalbedøvelse i de områder, som skal behandles. Herefter tilsliber vi nabotænderne, så de kan bære bropillerne. I samme ombæring bestemmer vi farve og form på dine øvrige tænder, så vi kan udstyre dig med en bro, der både æstetisk og form- og farvemæssigt passer ind i din mund.

Efterfølgende laver vi et scan af dine tænder, som vi sender til et dentallaboratorium, hvor en tandtekniker fremstiller en tandbro, der passer til lige netop dine tænder. Imens din permanente bro bliver fremstillet, sørger vi for at give dig en midlertidig bro. Når broen er klar, kommer du tilbage på klinikken, hvor vi justerer og kontrollerer pasform og bidfunktion. Når du er tilfreds, cementerer vi tandbroen. Herefter vil den være klar til brug.

Vedligeholdelse af tandbroer

Tandbroer skal vedligeholdes på samme måde som naturlige tænder for at undgå caries og andre tandsygdomme. Derfor vil vi altid informere dig grundigt efter endt behandling, for at sikre at resultatetet holder så lang tid som muligt. Tandbroer, der rengøres og vedligeholdes tilstrækkeligt, vil som regel holde i op til 15 år.

×

Skriv til os
Får du ikke fat i os telefonisk, så udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Find vej

Menu