Gør rodbehandling ondt?

Hos Tandlægehuset Grenaa har vi fokus på at give vores patienter smertefrie og skånsomme behandlinger. Det skal ikke være ubehageligt at komme til tandlægen, og vi gør derfor vores bedste for, at du som patient er tryg ved os som personale og ikke oplever ubehag i forbindelse med din behandling. En vigtig del af at give vores patienter et godt behandlingsforløb er ved at sikre smertefrihed. En rodbehandling vil derfor ikke gøre ondt, fordi du vil være under bedøvelse, mens den udføres.

Er der smerter efter behandlingen?

Når du har fået foretaget en rodbehandling kan du i dagene efter have lette smerter eller ubehag, og det er helt normalt. Som regel vil ganske almindelig smertestillende kunne fjerne den lette ubehag, der kan være de første dage efter rodbehandlingen.

Vi vil efter din rodbehandling foretage en undersøgelse for at sikre, at alt ser fint ud. Hvis vi vurderer, at den rodbehandlede tand er blevet svag efter behandlingen, vil vi i nogle tilfælde anbefale, at den får en kronebehandling for at styrke tanden og mindske sandsynligheden for, at der kommer revner i tanden.

Uanset om du skal have foretaget et regelmæssigt tandeftersyn, eller du har mistanke til betændelse i din tandrod, vil vi med glæde byde dig indenfor i vores tandklinik.

Hvornår har du behov for en rodbehandling?

Behovet for en rodbehandling opstår, når der er kommet betændelse i tandens rod, og tandens nerve er død. Det kan skyldes en gammel fyldning, der ikke længere er tæt og kan holde bakterier ude eller at et cariesangreb har bevæget sig dybt ned i tanden.

Når der opstår en betændelsestilstand i tandnerven er det forskelligt fra patient til patient hvordan det føles, men de fleste vil beskrive det som tandpine. Tandpinen opstår fordi der er betændelse i nerven, og den kan især være fremtræden, når du tygger eller synker.

Hvis du har tandpine, anbefaler vi, at du kontakter os, da det er tegn på, at der er noget galt. Tandpine betyder ikke nødvendigvis, at du skal have foretaget en rodbehandling, men det er vigtigt at vi finder årsagen, så vi kan lindre dine smerter og give dig den rette behandling.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at bestille en tid, eller du har spørgsmål til vores behandlinger.

×

Skriv til os
Får du ikke fat i os telefonisk, så udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Find vej

Menu